Bel Ons

+32 14 27 03 90

Email Ons

Gasexplosies

Gasexplosies

Adinex beschikt over een grote kennis op vlak van gasexplosietesten en gasexplosieonderzoek. Indien u vragen heeft in verband met het opmeten van zelfontstekingstemperaturen, explosiegrenzen, LOC-waarden, MESG-waarden, vlampunten of andere gasexplosiekarakteristieken kunt u steeds bij ons terecht. Voor het uitvoeren van de zelfontstekingstesten en explosiegrenzen bij verhoogde druk en of temperatuur werken we samen met Laboratorium voor Industriële Veiligheid van de K.U.Leuven. Dit laboratorium beschikt over hoogstaande apparatuur waarin de gasexplosiekarakteristieken bij verhoogde condities kunnen bepaald worden.

Naast het experimenteel opmeten van de gasexplosiekarakteristieken, kan eveneens een theoretische studie uitgevoerd worden voor het inschatten van de explosiekarakteristieken op basis van gegevens en correlaties uit de literatuur.

Bovenstaande video toont de laminaire verbrandingssnelheid van een stoichiometrisch methaan-lucht mengsel. Deze proef kan tijdens de opleidingen getoond worden om de verbrandingsfenomenen toe te lichten.

Top